Лавров: Готови сме да скъсаме с ЕС

  • 12 февруари 2021 10:38

  • 3609
  • 2
Лавров: Готови сме да скъсаме с ЕС
© Getty (архив)

"Ние сме готови да скъсаме с Европейския съюз", това е казал руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.


"Ако от Брюксел ни наложат някакви санкции, които заплашват икономиката на нашата страна, ние може и да преустановим връзките с икономическото и политическото обединение", е казал първият дипломат на Москва.


По думите на Лавров страната му не е желаела да се изолира от света. "В същото време обаче някои наши колеги, най-вече от Западна Европа и Северна Америка, размахват томахавката на санкциите. Ние не искаме да се изолираме от глобалните процеси, но трябва да бъдем готови и за такъв ход на събитията. Ако от ЕС ни наложат някакви ограничения, ние сме готови да скъсаме с Брюксел. Ако искаш мир – готви се за война", е казал още Лавров.


ЕС е наложил санкции на стотици физически и юридически лица от Русия във връзка с окупацията на украинския черноморски полуостров Крим, извършена през март 2014 г.


За налагане на още ограничения (забрана за влизане в 27-те, замразяване на активи в европейски банки и други) се е заговорило след ефективната присъда на Алексей Навални, издадена на 2 февруари 2021г. Опонентът на властта е бил лишен от свобода за срок от три години и половина за финансови измами.


Самият Навални, неговото обкръжение и много официални лица в ЕС и САЩ са обявили решението на московските магистрати като политическо мотивирано.

Сергей Лавров: Западът използва случая с Навални за отвличане на вниманието от собствените си кризи

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3609 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Donnaa17

2021.04.10 | 03:59

2
­В­­­и­­­ж­­т­­­е­­ ­­­м­­о­­я­­­т­а­­­ ­­­т­­и­й­н­ ­п­­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­­­W­­W­­W­­­.­­B­G­­1­7­­.­­­C­L­­­U­­B­­
1 към 1

2021.02.12 | 10:55

1
Неграмотно преведена статия ия

Добави коментар

Водещи новини