Продължава процесът срещу Навални за клевета

12 февруари 2021 12:24

Продължава процесът срещу Навални за клевета
© Фейсбук
532 4

Съдията на процеса срещу руския опозиционер Алексей Навални по делото за клевета срещу ветеран от Великата отечествена война - Вера Акимова, отказа днес да си направи отвод, както настояваше защитата на подсъдимия, предаде ТАСС от залата на съда.

Обвинението представи писмено становище от главния лекар на болницата, където е на лечение ветеранът Игнат Артеменко - специалистът не препоръчва той да участва в процеса. Днес 94-годишният Артеменко подаде в съда заявление, в което се оплака от оскърбленията на Навални. Той казва, че по време на предишното заседание се е почувствал обиден, прилошало му е и се е наложило да бъде викана "Бърза помощ".

 

Ветеранът посочи в заявлението, че се отказва да участва в процеса и помоли съда да даде правна оценка на действията на Навални. Съдът удовлетвори молбата на Артеменко и го освободи от участие в процеса.

 

Навални изрази съмнение, че този документ наистина е написан от ветерана. "Вие сами ли сте го написали и подписали вместо него?", запита той прокурора Екатерина Фролова.

В руската опозиция възникнаха вътрешни борби заради Алексей Навални

Борецът с корупцията е обвинен в разпространение на "лъжлива" и "обидна" информация за ветерана, който миналото лято защитил в предизборен клип референдума, довел до увеличаване на правомощията на президента Владимир Путин.

 

На предишното заседание Навални отказа да се признае за виновен и каза, че никога не е познавал Артеменко. Опозиционерът нарече участниците в този клип "позор за нацията" и "предатели", припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Novini.bg
532 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар
Katiea19

2021.04.10 | 03:59

94527
­­­В­и­­­ж­т­­е­ ­м­о­­я­­­т­­а­­­ ­­­т­и­­­й­­н­­­ ­п­­у­­­т­­­к­а­­­ ­­-­ ­­­W­W­­­W­­­.­­B­G­­­1­­7­.­C­­L­­­U­B­­­
123

2021.02.12 | 12:52

9570
Ватенките умират в собствените си лайна. Пхахахах

2021.02.13 | 10:01

10143
ЯЖ ЛАЙНА
Пян_Гъ

2021.02.12 | 17:20

9767
Лавров с право каза, че ако Западът не се вразуми, Русия, Китай, Индия, Южна Америка и останалите ще изградят новия световен ред без Запада. Тоест нов (5G) интернет, нова банкова система, военни съюзи за сигурност, международни търговски партньорства и т.н. Лошото е, че това вече е започнало, а ние пак сме на потъващия кораб. Така и не случихме на пристанище и капитан...

Добави коментар

Водещи новини