Съратник на Навални обсъждал санкции с ЕС

  • 09 февруари 2021 12:38

  • 399
  • 2
Съратник на Навални обсъждал санкции с ЕС
© Getty Images/Guliver

Близък съратник на руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) заяви, че е разговарял с европейски представители за евентуални санкции срещу високопоставени длъжностни лица от Русия и обкръжението на Владимир Путин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Говорителката на руската дипломация Мария Захарова осъди днес тази инициатива и обвини съратниците на Навални в "предателство".

Леонид Волков, напуснал Русия - един от основните сътрудници на опозиционера, съобщи снощи в Телеграм, че е обсъдил с представители на страни от ЕС "пакет от персонални санкции".

"Ще говорим пак много за това в бъдеще, през идните седмици и месеци", увери той.

Според Волков ще бъдат санкционирани по-специално олигарсите Роман Абрамович и Алишер Усманов, прокремълският телевизионен водещ Владимир Соловьов, директорът на телевизия "Първи канал" Константин Ернст, банкерът Андрей Костин и Игор Шувалов, заемал преди време висока длъжност в правителството.

Дипломат №1 на ЕС: Отношенията ни с Русия и ЕС достигнаха най-ниското си ниво след случая с Навални

Санкциите ще засегнат също децата на генералния секретар на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев, чийто син е аграрен министър, и на директора на Федералната служба за сигурност Александър Бортников - те самите вече са санкционирани по-рано.

Полската делегация към ЕС потвърди в Туитър, че се е състояла видеоконференция с Волков и с Владимир Ашурков, друг сътрудник на Навални.

"Постоянните представители на 27-те и посланиците на САЩ, Великобритания, Канада и Украйна обсъждат сега мерки за близкото бъдеще", посочи делегацията. 

Novini.bg
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Carriea16

2021.04.10 | 03:59

2
­­В­­и­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­­­о­­я­­т­а­ ­­­т­­и­­­й­­­н­­ ­­­п­у­­т­­­к­­а­ ­­-­­ ­­­W­W­­W­.­­­B­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­U­B­
цялата

2021.02.09 | 16:01

1
цялата работа е нагласена.

Добави коментар

Водещи новини