Навални отхвърли обвинение в клевета на съдебен процес в Москва

  • 05 февруари 2021 12:41

  • 523
  • 4
Навални отхвърли обвинение в клевета на съдебен процес в Москва
© Facebook

На започналия днес в Москва процес руският опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) отказа да се признае за виновен в клевета срещу Игнат Артьоменко, ветеран от Великата отечествена война, предаде ТАСС.

"Не, разбира се, не се признавам", каза той по време на съдебното заседание. Навални добави, че не познава Артьоменко и никога не го е познавал.

Руският опозиционер, който преди няколко дни беше осъден на близо три години затвор, е в залата на съда, в остъкленото пространство за обвиняемите, посочва Франс прес.

Осъдиха Алексей Навални на 3,5 г. затвор

Борецът срещу корупцията е обвинен в разпространяване на лъжлива и оскърбителна информация за ветерана, който миналото лято защитил в предизборен клип референдума, довел до увеличаване на правомощията на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. В Туитър и Телеграм Навални нарекъл участниците в този клип, сред които е и ветеранът, "позор за родината" и "предатели". Опозиционерът може да бъде осъден на голяма глоба или затвор.

Адвокатът на Навални Вадим Кобзев нарече обвинението "произволно, неясно, противоречиво, противоречащо на нормите на действащото законодателство", посочва ТАСС.

Навални призова привържениците си да преодолеят страха и да освободят Русия

Според защитата в действията на подсъдимия липсва състав на престъпление, а изказванията му са имали оценъчен характер. Според Кобзев и самия Навални обвинението е политически мотивирано.

Във вторник 44-годишният критик на Кремъл беше осъден на две години и осем месеца затвор за неспазване на изискванията на условна присъда от 2014 г.
Навални обвинява властите, че искат да му запушат устата, след като през лятото оцеля от опит за отравяне, за който обвинява Путин, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
523 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Karena18

2021.04.10 | 04:00

4
­В­­и­­ж­т­­е­ ­­­м­­­о­я­­­т­­а­­ ­­­т­­­и­­й­н­­­ ­­­п­­у­­­т­к­­­а­­ ­­­-­­­ ­W­­W­­W­.­­B­­­G­­1­­­7­­.­­C­­­L­­U­B­­

2021.02.06 | 15:58

3
TAKA IZGLEJDAT PREDATELITE

2021.02.05 | 20:44

2
Защо е толкова ококорен тоя? Да го скриват в дранголника, след една седмица никой няма да си спомня за него.
jp

2021.02.05 | 15:00

1
ima alkoholapstnens

Добави коментар

Водещи новини