Американската баскетболна звезда Грайнър даде показания по делото, което се води срещу нея в Русия

  • 27 юли 2022 21:36

  • 1157
  • 1
Американската баскетболна звезда Грайнър даде показания по делото, което се води срещу нея в Русия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър даде показания днес по делото, което се води срещу нея в Русия по обвинения в притежание на наркотици, съобщи БТА.

Тя каза, че преводач е превел само част от казаното на нейния разпит и служители са ѝ казали да подпише документи, без да ѝ обяснят какво се съдържа в тях.

Руски съд оправда художничка и ЛГБТ активистка, обвинена в разпространение на порнография

Грайнър бе арестувана на летище в Москва през февруари. Тя призна пред съда по-рано този месец, че на пристигане в Русия е имала в своя багаж пълнители за електронни цигари, в които се е съдържало масло от канабис, но твърди, че не е имала намерение да наруши закона и е сложила пълнителите в своя багаж, без да иска. Грайнър каза, че все още не е сигурна как маслото от канабис е попаднало в чантата ѝ, но обясни, че нейният доктор я е посъветвал да го използва и тя събрала багажа си за пътуването набързо.

Грайнър може да бъде осъдена на до 10 години затвор, ако бъде призната за виновна в пренасяне на наркотици. Делото срещу нея започна на 1 юли и днес тя за първи път даде свидетелски показания. 

Тя обясни, че изпитва болки от контузии и представи писмо от нейния лекар в САЩ, в което той ѝ препоръчва да лекува болките с медицински канабис. Говорител на руското външно министерство миналата седмица каза, че легализирането на употребата на канабис в някои части на САЩ няма как да повлияе на това, което се случва в Русия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1157 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2022.07.27 | 22:06

1
руски ку рви

Добави коментар

Водещи новини