Лавров: Членството на Турция в НАТО не е проблем в отношенията ѝ с Русия

Русия не се притеснява от членството на Турция в НАТО и от разминаването на вижданията по някои въпроси от външната политика, между двете страни няма принципни разногласия, заяви днес руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи на международна конференция "Средиземноморие: римски диалог", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Сигурен съм, че отношенията между Русия и Турция са пример как две независими страни работят заедно за реализиране на своята политика. Те не се огъват пред никого, не поставят ултиматуми, не се поддават на влияние отвън. Така че членството на Турция в НАТО не е някакво препятствие за нас", каза руският министър.

Лавров не смята, че въпросът за прекратяването на огъня в Нагорни Карабах е бил решен без участието на САЩ

Коментари

 1. 2020.12.05 | 02:31
  Браво Лавров... най верните ние Българите се отказахме от вас жалко.. Кърджали ще е следващия Ногорни Карабах.. и ще стъпи Руски ботуш в България но в полза на Турция.
  1. 2020.12.05 | 12:20
   сигурно сънуваш кошмари всяка нощ :) спешно на доктор!
 2. 2020.12.04 | 19:41
  Ей Лавров я кажи на хората как Руски олигарси откопуват български дългови пакети на европейски граждани длъжници в българия
 3. 2020.12.04 | 19:26
  Ердоган му събу гащите, горкия за такова нещо не бяхме чували
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет