Владимир Путин препоръча на руснаците да спазват противоепидемичните правила заради ръста на инфекциите

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През призова днес руснаците да спазват правилата за социална дистанция. Той заяви, че не би искал да се стига до повторно налагане на строга карантина заради рекордното увеличаване на случаите на COVID-19, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13935

Руският център за борба с коронавирусната инфекция регистрира днес 6595 нови случая на COVID-19, което е най-голямото увеличение за един ден от средата на юли. 1050 от тези случаи са в Москва, повече от който и да е друг град или регион.

Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина за COVID-19

Русия вдигна карантината в началото на юни и много магазини, търговски обекти и транспортни мрежи в Москва сега работят в нормален режим, въпреки че повечето от хората още работят от вкъщи. Правилата за социална дистанция остават в сила, маски трябва да се носят в магазините и в обществения транспорт, но някои пренебрегват тези правила, чието спазване не се следи строго.

"Трябва да помолите хората да спазват необходимите правила, включително за носене на маски", каза Путин във видеоконферентен разговор с регионалните губернатори и добави: "Разбира се, това не винаги е удобно за хората, но да се разболееш е по-лошо". "Наистина не бих искал връщане към ограничителните мерки, които въведохме през пролетта", заяви руският президент.

Градските власти в Москва настояват да няма повторна карантина и омаловажават вероятността от втора вълна на заразата. Руският център за борба с инфекцията съобщи днес, че всеки ден миналата седмица броят на хоспитализираните с коронавирус в Москва се е увеличавал с близо 30 процента, но не даде конкретни данни.

Центърът съобщи, че за последните 24 часа в Русия от Ковид-19 са починали 149 души, с което общият брой на починалите достигна 19 948. Русия е на четвърто място в света по брой заразени с коронавируса - 1 128 836 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13935

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.24 | 19:37
    Нали имат три вида ваксина, защо не я използват...май най доброто което могат да произвеждат са отровите и оръжията за масово поразяване, спасяване на човешкият живот не им е приоритет.
  2. 2020.09.24 | 19:03
    Бафти жалките ватенки. Пак излъгани останаха... Имат ваксина на думи, както и още мн неща... Хахаха
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет