Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина за COVID-19

  • 24 септември 2020 18:07

  • 1195
  • 1
Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина за COVID-19
© pixabay

Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина за новия коронавирус заедно със здравните работници и учителите, съобщи ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32966

При разпределянето на ваксината министерството на здравеопазването разбира, че журналистите също са рискова група, защото общуват с голям брой хора, това е част от професията им. И мисля, че министерството взема това предвид, каза Дмитриев, който каза, че много журналисти са изразили желание да си сложат ваксина срещу коронавируса.

Путин пред ООН: Руската ваксина срещу COVID-19 е доказано надеждна, сигурна и ефикасна

Фондът за преки инвестиции ще достави ваксината "Спутник V" в още седем страни от Латинска Америка, Близкия изток и Азия, съобщи неговият шеф.

"Има страни, които се споразумяха с нас за закупуване на ваксина, това са Мексико, Бразилия и Индия. Те поръчаха общо 200 милиона дози. Има още седем страни, които ще обявим в скоро време. Това са големи страни от Латинска Америка, Близкия изток и Азия", каза Дмитриев.

Той добави, че скоро ще бъдат обявени още две страни, с които е сключен договор за производство на ваксината. Такива договори вече са сключени с Индия, Бразилия, Южна Корея и Китай.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мунчо

2020.09.24 | 18:30

1
Снимката на новината обаче кърти - това е наркоман, който си бие хероин. Много, много са ви прости журналята.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини