Зеленски призова Беларус да се откаже от насилието, Варшава изрази дълбоко безпокойство

  • 10 август 2020 10:21

  • 716
  • 5
Зеленски призова Беларус да се откаже от насилието, Варшава изрази дълбоко безпокойство
© Getty Images/Guliver

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога призова властите и опозицията в Беларус към диалог и отказ от улично насилие след вчерашните изборите там за държавен глава, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Призоваваме съседите ни към максимална толерантност, търпимост и отказ от улично насилие. Призоваваме за максимално открит, макар и нелесен диалог, защото само широк диалог ще даде възможност да се гарантира на гражданите в Беларус изход от трудната кризисна ситуация и честно да бъдат обсъдени по-нататъшните стъпки и формати на общественото взаимодействие", заяви Зеленски в профила на президентството в Телеграм.

По повод събитията в Беларус външното министерство на Полша изразява дълбоко безпокойство във връзка с жестокото потушаване на следизборните демонстрации.

Над 120 души са задържани при протестите в Беларус

Твърдата реакция на правоохранителните органи, използването на сила срещу мирни протестиращи, произволните арести са недопустими, се казва в изявление на полската дипломация на сайта на ведомството.

"Обръщаме се към властите на Беларус с призив да спрат да нагнетяват напрежението и да започнат да зачитат основните човешки права", заявява външното министерство на Полша.

Последвайте канала на

Novini.bg
716 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Иванов

2021.02.16 | 23:43

5
Ето какво се получава когато един клоун се възкачи на престол. Да си вземат поука привържениците на Слави.
зеленскис

2020.08.11 | 00:26

4
ела тука, че голяма скука настана
Бат САЛИ

2020.08.10 | 12:35

3
Тоя клон, да си гледа тяхната кочина а не да ръси акъл

2020.08.10 | 11:50

2
ТАЯ ПРОСТИТУТКА ЗАЩО НЕ КАЖЕ КАК СБУ И ЦРУ ОРГАНИЗИРАХА АФЕРАТА С РУСКИТЕ ОХРАНИТЕЛИ.А ЗАЩО ТОЗИ КУУУРВЕНСКИ САЙТ СИ ТРАЕ.
ххехе

2020.08.10 | 10:28

1
тия дето гражданска война вдигнаха и се самоизтрепаха и още са във война - призовават. туй наглостта няма край.

Добави коментар

Водещи новини