Румен Петков настоя в Плевен за прокурорска намеса по договора за ремонт на учебните самолети L-39

  • 30 декември 2019 13:45

  • 876
  • 3
Румен Петков настоя в Плевен за прокурорска намеса по договора за ремонт на учебните самолети L-39
© ПП АБВ (архив)

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в настоя в Плевен за прокурорска намеса по договора за ремонт на учебните самолети L-39. Пред медиите той коментира съмнения за сериозни нарушения, злоупотреба с власт и следването на лични интереси от страна на ръководството на ресорното ведомство и припомни случая.

„Още август месец ние алармирахме за една обществена поръчка на Министерство на отбраната за ремонта на самолетите L-39. Изрично казахме, че начинът и технологията на провеждане на обществената поръчка са дълбоко порочни, предварително подготвени и така направени, че да бъдат спечелени от конкретен стопански субект. Вътре в обществената поръчка се допуска резервни части за самолетите L-39 втора употреба. Ремонтът се извършва в нелицензиран завод в Украйна. Изрично предупредихме, че фирмата няма техническата документация. Министър Каракачанов се държа естествено и по медиите, и по националните телевизии обяви доста цинично, че всичко върви както трябва. По моя информация, от фирмата преди дни са депозирали писмено заявление в Министерство на отбраната, че не са в състояние да изпълнят обществената поръчка", каза още той.

Румен Петков: Газовата сигурност на България е под въпрос след 1 януари 2020 година

Петков допълни, че срокът за изпълнението на обществената поръчка е изтекъл през месец септември.

Председателят на ПП АБВ подчерта, че фактите по случая с ремонта на учебните самолети водят към ясни индикации за опит за тежки финансови злоупотреби, които в контекста ще костват човешки животи.

„След като ние от АБВ можем да заявим, че спечелилата фирма няма и няма как да има техническата документация, а Министерството на отбраната, със съответните разузнавателни и контраразузнавателни звена, не знае това нещо, значи или всички служители в разузнавателни и контраразузнавателни звена са абсолютни некадърници, което не го вярвам, или министърът на отбраната и командващият военновъздушните сили са хора, които обслужват други интереси, а не интересите на Българската авиация. Това са неща, които обществото трябва да знае. От АБВ се гордеем, че спечелихме тежка битка в името на националната ни сигурност и сигурността на българските пилоти“.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в коментира още, че обслужването на чужди интереси за сметка на националната ни сигурност е тежко престъпление.

Румен Петков: На строителната площадка на интерконектора между България и Гърция никой не работи

„Фирмата изпълнител ще се опитат да защитят интересите си и тази шайка негодници, които ръководят Министерството на отбраната - Красимир Каракачанов, зам.-министър Величков и председателят на Комисията по национална сигурност в НС. Те със своите действия и бездействия са съучастници в една дълбоко порочна процедура за сметка сигурността на живота на българските пилоти. Тези хора трябва да носят отговорност. Фактът, че министър-председателят Борисов мълчи ме кара да си мисля, че той е част от тази шайка. Иначе той би трябвало да вземе мерки. Стъпката, която очакваме сега от фирмата изпълнител, е да се обърнат към Комисията за защита на конкуренцията, с която да атакуват чешката компания за това, че не са им предоставили техническата документация. При провеждането на обществената поръчка от фирмата са декларирали, че разполагат с техническата документация”, подчерта още Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и изрази надежда, че законът ще бъде приложен по случая с цялата си сила.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
876 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.12.30 | 16:00

3

А за проверка на пешо мустака що не настояваш,пикльо недоправен??

Росен

2019.12.30 | 14:48

2

А този Петков какъв играч и измамник е.

2019.12.30 | 14:05

1

Toa pa toa, odi mocaj be bokluk!

Добави коментар

Водещи новини