Тодор Тагарев: Инцидентите в Черно море не са безобидни, защото напрежението расте

  • 27 ноември 2018 07:41

  • 1399
  • 0
Тодор Тагарев: Инцидентите в Черно море не са безобидни, защото напрежението расте
© Getty Images/Guliver

Украйна не разполага със сериозни военноморски сили в Черно море. Руският кораб е притиснал украински катер и го е обездвижил. Това не са безобидни инциденти, защото напрежението расте. Това каза бившият министър на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за в ефира на БТВ.

Някои от анализаторите смятат, че това е част от предизборната подготовка на Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, предположи военният експерт по повод нарастващото напрежение между Украйна и Русия.

Русия значително превъзхожда всички страни в Черно море взети заедно. Въпреки това не предвиждам конфликт по море. Порошенко не търси предизборни дивиденти. Това каза журналистът Валери Тодоров.

Тагарев подчерта, че украинските катери не са поискали разрешение за преминаване от Русия.

„Украйна смята, че може да има по-свободно държание в района“. Според журналиста, Украйна е лишена от достъп и не може да прибере военните си, заради бариерата, която Русия е поставила. Украйна се опита да използва нарасналото напрежение през съвета за сигурност, за да бъдат завишени санкциите срещу Русия, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини