Украинският парламент забрани дискриминацията на сексуалните малцинства

  • 12 ноември 2015 16:17

  • 1526
  • 3
Украинският парламент забрани дискриминацията на сексуалните малцинства
© Getty Images/Guliver

Украинският парламент прие днес промяна в кодекса на труда за забрана на дискриминацията към сексуалните малцинства - мярка, за която настояваше ЕС, предаде Франс прес. След няколко опита украинските депутати подкрепиха мярката с 234 гласа, при необходим минимум от 226 гласа. Според експерти обаче вотът е бил белязан от нередности.

Председателят на украинския парламент Володимир Гройсман приветства резултата от гласуването, но веднага омаловажи неговото значение, като подчерта, че украинските депутати продължават да поддържат семейните ценности. Чувам неверни информации, според които бракът между хора от един и същи пол ще бъде разрешен в Украйна. Бога ми, това никога няма да се случи и ние никога няма да го подкрепим, подчерта Гройсман, допълва БТА.

Украинският президент Петро Порошенко бе призовал депутатите да приемат всички необходими закони, в това число и изменението, забраняващо дискриминацията към сексуалните малцинства, за да се доближи Украйна до безвизов режим с ЕС. Според украински депутати вотът, при който днес беше прието изменението, е бил манипулиран и някои депутати не са имали възможност да гласуват.

Последвайте канала на

1526 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Титаник

2015.12.08 | 09:49

3
Чрез педераслък към "прогрес" !

2015.12.08 | 09:49

2
Хай ЧЕСТИТО! Почнаха ви и вас! За това ли се борехте бе, за това ли си съсипахте страната?
Прокопи

2015.12.08 | 09:49

1
Е за това ли дадохте 5 милиарда долара и разбихте хубавата страна. Това ли беше най важното в тази кризисна ситуация. Юдео $ Масонски сатанисти изкараха ритуалите си в парламентите на страните. Да му мислят нормалните хора. Няма връщане назад. Приемете ли педерастията и браковете ще приемете и демократичното възпитание на децата си и т.н.

Добави коментар

Водещи новини