Близначка съди службата на сестра си за дискриминация

  • 08 юни 2016 15:14

  • 2077
  • 0
Близначка съди службата на сестра си за дискриминация
©

Администрацията на главния прокурор на Пенсилвания е подложена на удар от иск от Комисията за равнопоставеност. Любопитното е, че той идва от страна на сестрата близначка на въпросния главен прокурор. Елън Гранахан е завела иск за дискриминация срещу прокуратурата, където работи, а близначката й Катлийн Кейн е началник, пише "Новинар", цитирайки wtae.com.

Според Гранахан заплатата й от 88 509 долара годишно е по-малко със средно между 17 и 37 процента от това, което изкарват други юристи на постове, сходни на нейния.

Искът тепърва ще се разглежда. Постовете на двете сестри обаче от известно време представляват интерес за различни разследващи органи. Гранахан работи като щатски прокурор от 2008 г. След като сестра й е положила клетва като главен прокурор преди 3 години, тя веднага е била повишена и като пост, и като заплата, която е скочила с 20 на сто.

Щатската етична комисия е разследвала случая, но не са окрити нередности. Въпреки това от комисията предупредили, че не са били изчистени подробности около назначението, като например не са били създадени критерии за това какъв човек трябва да заеме дадения пост. Четири месеца по-късно от Върховния съд са заплашили, че ще отнемат лиценза на Гранахан, освен ако не завърши учебните курсове, които са задължителни за новия й пост в срок от 30 дни, което тя по-късно е направила и запазила лиценза и поста си. Сестра й, която й е и шеф, пък е разследвана за изтичането на секретна информация.

Novini.bg
2077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини