Цачева: От нас зависи да върнем доверието на гражданите в техните представители

  • 06 ноември 2015 11:32

  • 1393
  • 6
Цачева: От нас зависи да върнем доверието на гражданите в техните представители
© Булфото

Българският парламент може да поеме отговорност за изграждането на електронна платформа за диалог между парламентите на страните-членки на ПСЮИЕ.

Това заяви председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 по време на международна конференция на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, която започна днес в София. Във форума участват представители на 13-те страни-участнички в ПСЮИЕ. България пое годишното председателство от юли 2015 година. Цачева, която е и президент на Парламентарната асамблея на ПСЮИЕ, посочи, че днес повече от всякога водещо значение придобива регионалното измерение на стратегическото сътрудничество. По думите й под натиска на миграционната криза отношението към нашите страни се променя и днес е време за диалог и за изграждане на нови партньорства.

Нашите страни се нуждаят от развитие, основано на сигурност. Постигането на по-високо равнище на транспортна, енергийна и инфраструктурна свързаност е в основата на икономическия просперитет, насочен към развитие на човешкия потенциал и качеството на живот в нашите страни, каза председателят на парламента. По думите й при днешните условия се разгръщат нови пространства за парламентарна дипломация. От нас днес зависи да върнем доверието на гражданите в техните представители. Пътят към неговото възстановяване минава през повишаване на качеството на парламентарната дипломация и разширяване на парламентарното сътрудничество, смята Цачева. Ние сме не само най-новата интерпарламентарна институция, бихме искали да бъдем и най-модерната централна платформа за парламентарен диалог, коментира още Цачева.

Заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов посочи, че засилването на свързаността между нашите страни е тема от основно значение за региона и отбеляза като важни цели осъществяването на проекти в областта на транспорта и енергийната инфраструктура. Като едно от предизвикателствата Порязов посочи миграцията и информира, че предстои конференция, свързана с миграционната политика, в първото тримесечие на 2016 г. Заместник-министърът на външните работи посочи, че българското председателство поставя фокус и върху икономическото развитие на региона. Той отбеляза като други важни теми и свободата на медиите и изразяването, както и културното наследство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1393 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.11.09 | 20:00

6
Какво доверие бе травестит грозен ха ха ха ха ха

2015.11.07 | 16:13

5
И как ще върнете доверието? Само с думи ли?

2015.11.07 | 16:13

4
И как ще стане с заплата 360 лева и пенсия 150 лева?

2015.11.07 | 16:13

3
Как да има доверие, когато народът вижда, че депутатите и правителствата /досега всичките от 25г/ не вършат никаква работа, няма подобрение на живота в страната, а заплатите на един депутат и човек от народа се различават доста
Intel® Core™ i5-4670K

2015.11.07 | 16:13

2
Вие вече показахте какво можете! Сега е наш ред да Ви покажем!
k

2015.11.07 | 16:13

1
Какво доверие, какви пет лева, те тия тотално разсипаха държавата. За какво доверие и бъдеще говорим в страна, която няма армия, полиция и нормални политици.

Добави коментар

Водещи новини