Признанията за убийството на Немцов са взети със сила?

  • 11 март 2015 10:54

  • 1148
  • 0
Признанията за убийството на Немцов са взети със сила?
© gettyimages

Задържаният за убийството на руския опозиционер Борис Немцов – Заур Дадаев е направил самопризнания след мъчения, коментира Би Би Си.

Представителят на правозащитна организация Андрей Бабушкин е посетил заловения чеченец в следствен арест в Москва. Според посетителя по тялото на един от основните обвиняеми по делото за смъртта на един от основните опоненти на руския президент – Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 има синини и други следи от физическо насилие. Чеченецът твърди, че е бил държан завързан два дни и на главата му е бил слаган чувал. Правозащитникът допълва и за наранявания върху телата на още двама предполагаеми извършители на престъплението в центъра на руската столица от 27 февруари 2015 г. - Шагид и Анзор Губашеви.

Бабушкин отправи искане Генералната прокуратура на Русия да се сезира по случая. От ведомството, което се занимава с правата на човека в Русия, отрекоха по телата на тримата задържани да има следи от малтретиране.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини