Обвиниха в тероризъм момчето, намушкало епископа в Сидни

  • 19 април 2024 14:45

  • 265
  • 1
Обвиниха в тероризъм момчето, намушкало епископа в Сидни
© Getty images (архив)

Обвиниха в тероризъм 16-годишното момче, нападнало с нож епископа на Асирийската църква Мар Мари Емануил в Сидни по време на църковна служба, съобщи днес австралийската полиция, а междувременно продължава разследването на бунта, избухнал след нападението, предаде Ройтерс.

Полицията от съвместния екип за борба с тероризма разпита непълнолетния извършител, който се възстановява в болница под полицейска охрана, и му повдигна обвинение в извършване на терористичен акт.  Ако бъде признат за виновен, той може да получи максимално наказание от доживотен затвор.

"Отказана му е гаранция и се очаква днес да се яви пред съдия", съобщи щатската полиция на Нов Южен Уелс. Информацията беше дадена от комисар Карън Уеб на пресконференция.

Полицията твърди, че епископът е бил намушкан цели шест пъти, а момчето е пътувало час и половина, за да стигне до църквата от дома си.

Скоро след нападението срещу епископ Мар Мари Емануил пред църквата избухна бунт, след като гневно множество поиска заподозреният нападател да му бъде предаден. Повече от 50 полицейски служители бяха ранени, а 20 полицейски коли – повредени.

53-годишният епископ има много младежи последователи в ТикТок, но е и обект на критика, омраза и атаки на онлайн тролове. Неговите проповеди се простират от пасажи от Библията до пламенни критики срещу хомосексуалността, ваксините срещу ковид, исляма и избирането на Джо Байдън за президент на САЩ.

Както вече екирът на novini.bg писа, епископът каза, че е простил на нападателя си и бързо се възстановява.

Раненият от ислямист в Сидни християнски свещеник към нападателя си: Ти си мой син, обичам те

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.19 | 16:37

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини