"Насилникът по анцуг": Идентифицираха сериен изнасилвач, тероризирал близо 40 години

  • 22 ноември 2022 13:37

  • 2787
  • 0
"Насилникът по анцуг": Идентифицираха сериен изнасилвач, тероризирал близо 40 години
© pixabay

Близо 40 години след първото му нападение австралийската полиция идентифицира сериен изнасилвач, тероризирал Сидни в продължение на десетилетия.

Според униформените Кийт Симс е посегнал на 31 жени в периода 1985-2001 г., като е влизал в домовете им или ги е нападал по време на джогинг.

Първоначално детективите смятали, че зад нападенията стоят няколко различни мъже, но благодарение на ДНК технология, следата ги довела до Симс, който починал през февруари на 66-годишна възраст. Той е известен като "Звярът от Бонди" (име на плаж в Австралия) или "Насилникът по анцуг".

Първото нападение на Симс е извършено в крайбрежното предградие Клоувълли през 1985 г., а последното - през 2001 г.

ООН: Всяка втора жена в 57 страни не може да разполага с тялото си

По онова време всеки сигнал за изнасилване се разследва поотделно, като едва през 2000 г. полицията започва да свързва случаите. Всички жертви са били на възраст между 14 и 55 години и са дали сходни описания на нападателя си. По 12 от жените са открити следи от ДНК-то на Симс, а описанията на други 19 съвпадат с това на "Звяра от Бонди". 

Серийният изнасилвач покривал лицето си и носел ежедневни дрехи - анцузи, блузи с качулки или футболни шорти. Заплашвал жертвите си с нож или ги карал да вярват, че има такъв в себе си.

През 2019 г. разследващите правят пробив, като откриват ДНК съвпадение в полицейската база данни, което стеснява кръга на заподозрените до 324 души.

През септември е установено, че проба от Симс съвпада напълно с тези, взети от жертвите.

В съобщенията на местните медии се казва, че семейството и приятелите описват мъжа като обичан баща, дядо и член на общността.

Детективът, съобщил новината на семейството на Симс, е заявил, че те "не са имали представа".

"Срещнахме се с жена му и тя беше напълно шокирана. Не можеше да повярва, че мъжът, когото е познавала, е способен на подобни неща", казва сержант Шейли Джоунс пред The Daily Telegraph, цитиран от Би Би Си.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини