Австралийският външен министър: Климатичните промени са заплаха за съществуването ни

  • 24 октомври 2024 14:15

  • 184
  • 0
Австралийският външен министър: Климатичните промени са заплаха за съществуването ни
© Getty images (архив)

Борбата с климатичните промени и обезщетенията от страна на Великобритания на страните, пострадали от търговията с роби, са основни теми на Срещата на правителствените ръководители на Общността на нациите в тихоокеанската държава Самоа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лидери на 56 страни, които са били част от Британската империя или все още са подчинени на Великобритания, участват във форума, на който присъства и британският крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен. Външните министри на тези страни имаха вече заседание днес.

"Климатичните изменения са заплаха за нашето съществуване. Това е заплаха номер едно за жителите на Тихоокеанския регион, както и за много държави членки на Общността на нациите", заяви днес на пресконференция след заседанието с колегите си в рамките на форума външният министър на Австралия Пени Уонг.

Климатичните промени смаляват сивите китове в Тихия океан

По въпроса за репарациите за търговията с роби назад във времето британският премиер Киър Стармър Киър СтармърКиър Стармър – британски юрист и политик от Лейбъристката партия. Киър Стармър е роден на 2 заяви в понеделник, че той няма да поставя въпроса на дневния ред на срещата на върха на Общността на нациите (която преди се наричаше Британската общност), но би обсъдил темата с лидерите, които желаят да направят това.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини