"Куонтас" моли служители на ръководни позиции да заместят персонала, обработващ багажи

  • 08 август 2022 14:03

  • 459
  • 1
"Куонтас" моли служители на ръководни позиции да заместят персонала, обработващ багажи
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Австралийската авиокомпания "Куонтас" (Qantas), която също изпитва недостиг на персонал, отправи спешен призив за набиране на доброволци сред мениджърите си, за да заместят служителите за обработка на багажите, съобщи телевизия Бе Еф Ем, цитирана от БТА.

Търсят се поне стотина души се търсят, тъй като няма достатъчно наземни служители, посочи оперативният директор на авиокомпанията Колин Хюс във вътрешноведомствено послание.

Ръководните кадри, готови да запретнат ръкави, ще бъдат обучени и изпратени на летищата в Сидни и Мелбърн, за да сортират, сканират и пренасят багажите. Призивът за доброволци е отправен, след като "Куонтас" уволни близо 1600 души наземен персонал и сключи договор с подизпълнител. Това решение беше определено като незаконно от съда, но авиокомпанията обяви, че обжалва съдебното постановление.

Австралийският авиопревозвач се сблъсква с множество отмени на полети, закъснения, дълги опашки от чакащи пътници и изгубени багажи. Тази ситуация силно помрачи имиджа на групата, която имаше отлична репутация в цял свят.

Проблеми с персонала и логистиката има не само в Австралия. В САЩ и Европа възникват все по-многобройни затруднения това лято. Организацията за правата на пътниците във въздушния транспорт "ЕърХелп" (AirHelp), която анализира данните от януари до юли, обяви, че 66 милиона пътници (една четвърт от всички) са били засегнати от закъснения или отмени на полети в Европа през този период.

Райънеър обеща на шефа си 99 млн. евро, ако удвои печалбите на авиопревозвача за 5 г.

 

Валери Зайцев
459 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.09 | 10:59

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУУРВИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини