Предизборната надпревара в Австралия се заплита на финалната права

  • 18 май 2022 10:44

  • 459
  • 2
Предизборната надпревара в Австралия се заплита на финалната права
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Парламентарните избори в Австралия се очертава да бъдат доста оспорвани, сочат социологически проучвания. Три дни преди вота управляващата консервативна коалиция значително намалява изоставането си от най-голямата опозиционна политическа сила, Австралийската лейбъристка партия, предаде Ройтерс.

При отговорите на въпроса кой от фаворитите в надпреварата предпочитат, Лейбъристката партия или Либерално-националната коалиция, преднината на лейбъристите  се свива на 51 срещу 49 процента при 54 срещу 46 процента преди две седмици, показва социологическо изследване по поръчка на вестник "Сидни морнинг хералд". Според изследване, направено за австралийското издание на "Гардиън", преднината на лейбъристите намалява на 48 срещу 46 процента при 49 срещу 45 процента преди две седмици.

Премиерът Скот Морисън определи предизборните тенденции като "доста обнадеждаващи", а Лейбъристката партия призна, че изборната надпревара ще бъде "невероятно оспорвана".

Австралия доставя на Украйна гаубици и боеприпаси

Заключителният етап от кампанията за изборите в Австралия, които са в събота, е доминирана от въпроси като  поскъпването на живота. Според избирателите именно това е и най-важната тема за тях.

За последното тримесечие доходите в Австралия са се увеличили пренебрежимо малко, показват данни от днес, дори и въпреки че недостигът на трудова сила и рекордният брой незаети работни места ожесточават съревнованието между работодателите за наемане на служители.

Инфлацията при потребителските стоки обаче расте два пъти по-бързо от заплатите и на практика изяжда ръста на доходите, информира БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
459 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.20 | 09:50

2
КРАВАРИЯ ИЗЧЕРПА РЕСУРСИТЕ СИ И УМИРА ОТ ГЛАД-КРАДЕ ЖИТОТО НА УКРАЙНА!

2022.05.19 | 11:58

1
ЯЖТЕ МИ ХУЯ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИ

Добави коментар

Водещи новини