Броят на новозаразените с COVID-19 в Австралия достигна рекордно равнище

  • 13 януари 2022 08:13

  • 794
  • 2
Броят на новозаразените с COVID-19 в Австралия достигна рекордно равнище
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Австралия регистрира днес най-големия дневен брой заразени от началото на пандемията, предаде Ройтерс, като отбеляза, че разпространението на варианта Омикрон в страната ускорява темпото на хоспитализация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По-рано Австралия сдържаше успешно разпространението на вируса. Страната обаче отбеляза близо милион нови случаи за последните две седмици, докато австралийците привикват към живота с коронавируса и с по-малко ограничения.

Общият брой на регистрираните от началото на пандемията случаи е близо 1,4 милиона. За последните 24 часа са открити над 147 000 новозаразени, от които около 92 000 са в най-населения щат Нов Южен Уелс. Тази цифра обаче включва положителни случаи, открити с извършвани по домовете тестове от началото на януари.

Австралийските щат Нов Южен Уелс отбеляза рекорд на починалите с COVID на дневна база

Починалите за деня са 53, от които 22 в Нов Южен Уелс. Броят на хоспитализираните и на приетите в интензивни отделения е най-високият от началото на пандемията, но според властите здравната система може да се справи с увеличението.

Равнището на смъртност, причинявано от варианта Омикрон, е по-ниско от предишните вълни на коронавируса в Австралия. Над 92 на сто от навършилите 16 години в страната са получили по две дози ваксина и се провежда кампания за поставянето на бустерни дози.

Поради напрежението при веригата на доставки, властите на щата Виктория освободиха работещи в транспорта, образованието и службите за спешна помощ от изискването да спазват карантина, ако са били в контакт със заразен. Те могат да се върнат на работа, ако нямат симптоми на заразяване, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
794 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.13 | 11:02

2
Джокович ги зарази.

2022.01.13 | 09:19

1
Хахаха кенгурутата само дето си направиха държавата концлагер за две години и накрая на третата година кво стана пак масово заразени,ето ясен пример колко помагат яките мерки и яките вакси,пунта мара в всичко,накрая пак ковид гето станаха след целия зор.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини