Нова Зеландия регистрира втория най-голям дневен брой случаи на коронавирус от началото на пандемията

  • 25 октомври 2021 06:55

  • 917
  • 0
Нова Зеландия регистрира втория най-голям дневен брой случаи на коронавирус от началото на пандемията
© gettyimages

Нова Зеландия съобщи днес за 109 нови случая на местно разпространение на коронавируса, повечето от които в най-големия й град Окланд. Това е вторият най-голям дневен брой заразявания, регистриран в страната от началото на пандемията, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Властите все още не успяват да се справят с огнището на варианта Делта в Окланд, въпреки че градът продължава да е под строга карантина от над два месеца.

През уикенда беше регистриран първи случай на местно предаване на вируса на новозеландския Южен остров от почти година. Това създаде допълнителна тревога, макар здравни служители да заявиха, че опасността от по-нататъшно разпространение остава малка.

Директорът на СЗО: Пандемията е далеч от своя край

Досега 71 процента от новозеландците, имащи право на ваксина срещу КОВИД-19, са напълно ваксинирани, включително 77 процента от жителите на Окланд.

Миналата седмица министър-председателката Джасинда Ардърн каза, че Нова Зеландия ще спре строгите карантинни мерки и ще възстанови повече свободи, когато 90 процента от хората, имащи право на ваксина, са напълно ваксинирани.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини