Директорът на СЗО: Пандемията е далеч от своя край

  • 25 октомври 2021 06:41

  • 1580
  • 3
Директорът на СЗО: Пандемията е далеч от своя край
© pixabay

Пандемията е далеч от своя край, каза генералният директор на СЗО по време на откриването на световния здравен форум в Берлин.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Събитието е сред водещите стратегически форуми за глобално здраве и събира политически лидери, медицински лица и специалисти, представители на частния сектор и гражданското общество.

"Пандемията ще свърши когато светът пожелае тя да свърши. Всичко е в нашите ръце. Имаме всички необходими инструменти - в областта на общественото здраве и на медицината. Но светът не използва добре тези инструменти. С почти 50 хиляди смъртни случая на седмица, пандемията е далеч от своя край", заяви генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Сред акцентите в първия ден на събитието беше призивът за равномерно разпределяне на ваксините и още веднъж беше подчертано, че само чрез имунизация може да се сложи край на пандемията.
СЗО: Ваксините предотвратяват смърт от Делта варианта на COVID-19

Въпреки усилията за ограничаване на разпространението на COVID-19 от днес в редица държави, сред които Румъния, Чехия и Естония, влизат в сила нови, по-строги карантинни мерки.

Статистиката показва, че в момента Източна Европа се бори с най-тежката корона-вълна.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
1580 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.25 | 10:19

3
Всеки месец различна песен пеят от СЗО! Ние знаем, че няма да свърши, докато не набодете всички (от доброта и грижа за хората, де)! Знаем и после какво следва! Голямото рестартиране е близо!

2021.10.25 | 07:35

2
СЗО банда мошенници. Добре Тръпм искаше да ви спре, но го махнаха нарочно да продължи пандемията.

2021.10.25 | 06:48

1
Нали вие въртите нещата с Пфайзер и си наливате милиарди. Тя пандемията не идва сама.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини