Нова Зеландия вдига COVID ограниченията, в локдаун остава само Окланд

  • 06 септември 2021 13:06

  • 778
  • 0
Нова Зеландия вдига COVID ограниченията, в локдаун остава само Окланд
© gettyimages (архив)

Нова Зеландия ще премахне от сряда въведените заради ковид ограничения във всички региони, освен в най-големия град Окланд. Това обяви на пресконференция министър-председателката Джасинда Ардърн, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Училищата, офисите и предприятията ще работят, защото степента на тревога в регионите извън Окланд се променя от трета на втора, допълни Ардърн. Ще бъде разрешено и да се пътува между отделните провинции. "Близо сме до това да елиминираме (болестта), но не можем да допуснем грешки", заяви тя. "С всеки изминал ден постигаме много добър напредък. Не искам да действаме твърде бързо и след това да видим активизиране" на коронавируса.

Нова Зеландия с първи смъртен случай от COVID за над шест месеца

Миналата седмица в страната бе наложен локдаун, след като пристигнал от Австралия човек с коронавирусна инфекция предизвика огнище на зараза. Около 1,7 милиона души в Окланд и неговите околности, където е огнището, ще останат в пълен локдаун поне до 14 септември.

Новите случаи спаднаха от пика от 85 на 29 август до 20 случая днес. Това огнище е отговорно за 821 от общо около 3400 случая на коронавирус, които страната е регистрирала от началото на пандемията. Смъртните случаи от появата на вируса в Нова Зеландия са 27.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини