Петдневен локдаун в австралийския щат Виктория заради варианта Делта на коронавируса

  • 15 юли 2021 11:34

  • 571
  • 0
 Петдневен локдаун в австралийския  щат Виктория заради варианта Делта на коронавируса
© Getty images (архив)

В щата Виктория, който е втори по брой на населението в Австралия, от днес е в сила петдневен локдаун заради варианта Делта на новия коронавирус, това обяви регионалният премиер Даниъл Андрюс, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33017

По думите му във Виктория са регистрирани нови 18 заразени с този по-лесно предаващ се вариант на коронавируса, който започна да се разпространява в щата с население от 6,6 милиона души преди няколко дни. На пресконференция, излъчвана на живо по телевизията, Андрюс подчерта, че са необходими бързи решителни мерки, за да не се влоши епидемичната обстановка.

От днес в полунощ хората в щата със столица Мелбърн могат да излизат само за да си купуват храна, при неотложна работа, за да отидат на лекар, да се ваксинират или да правят физически упражнения.

Жителите на най-многолюдния австралийски град, Мелбърн в съседния щат Нов Южен Уелс, вече имат нареждане да си стоят вкъщи. Това означава, че близо половината от 25-милионното население на Австралия е в локдаун.

Австралийските власти удължиха локдауна в Сидни

От началото на пандемията в страната са регистрирани около 31 500 случаи на коронавирус. 912 човека са починали.

Властите в Австралия прибягват до локдауни на фона на бавния напредък на ваксинационната кампания срещу COVID-19.

Само малко над 12 процента от пълнолетните жители на страната, които са около 20,5 милиона души, са получили и двете необходими дози.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини