Австралийските власти удължиха локдауна в Сидни

  • 14 юли 2021 06:32

  • 821
  • 1
Австралийските власти удължиха локдауна в Сидни
© Getty Images (архив)

Австралийските власти удължиха днес локдауна в Сидни най-малко с 14 дни, след като първоначалните триседмични ограничения не успяха да спрат разпространението на коронавируса в най-големия град на страната, съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Премиерът на провинция Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян заяви, че ограниченията трябва да останат в сила поне до 30 юли, след като през изминалото денонощие бяха регистрирани 97 нови случая на заразяване в града, което е малко повече, отколкото ден по-рано. От новите случаи 24 са се заразили в рамките на общността.

Береджиклян многократно е подчертавала, че локдаунът, който е в сила от 26 юни, ще бъде отменен само когато броят на новите случаи, циркулиращи в общността, е близо до нула.

Ръсел Кроу изчака опашка от 7000 души, за да се ваксинира

В 5-милионния град беше обявен локдаун в края на юни след установяването на по-заразния вариант Делта в страната. Много от по-несъществените дейности бяха затворени, повечето от учениците останаха по домовете си, а на жителите е позволено да напускат дома си само по важни причини или за физическа активност, информира БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
821 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тиквата - на разпит

2021.07.14 | 08:09

1
Заплашвал семейството на бивш свой министър: "Като ядете месо вкъщи, гледайте на не е вашия мъж и баща".

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини