Австралийският премиер настоява за нови работни места, щатът Виктория възобновява туризма

  • 24 май 2020 11:03

  • 324
  • 0
Австралийският премиер настоява за нови работни места, щатът Виктория възобновява туризма
© Getty Images/Guliver (архив)

Премиерът на Австралия Скот Морисън подчерта необходимостта от създаване на заетост като начин да бъдат сведени до минимум правителствените разходи за социални помощи.

Междувременно вторият по население австралийски щат Виктория очерта мерки за възобновяване на туризма в регионите, които бяха засегнати от горски пожари и ограничения заради коронавируса, предаде Ройтерс.

Австралийците се колебаят да отворят ли пак границите между отделните щати

Независимо дали става въпрос за достъп до пазари, за това как предоставяме помощ, независимо дали става въпрос за засегнатите от пожари общности . . . нещото, което връща Австралия там, където искаме да бъде, е създаването на работни места, каза днес пред журналисти Морисън.

Това е първият му коментар, откакто миналата седмица финансовото министерство заяви, че Австралия е изчислила прекалено високо първоначалните разходи по схемата за субсидиране на заплатите във връзка с коронавируса.

В петък Австралия намали наполовина броя на хората, които се очаква бъдат обхванати от субсидийната схема заради отчетни грешки и след бързото овладяване на епидемията.

Преразглеждането ще спести на държавата около 60 милиарда австралийски долара (39 милиарда щатски долара), предаде БТА.

Премиерът отбеляза днес, че е важно земеделието и туризмът отново да бъдат изправени на крака, за да бъдат отворени още работни места и да бъде даден тласък на икономиката.

По-рано Виктория обяви, че ще смекчи ограниченията за пътуване в подкрепа на туристическия сектор в градовете, пострадали от пожарите. Туризмът е ключов източник на приходи за хазната на този южен щат.

От 1 юни туристите ще могат да остават с преспиване в районите на щата, посочи щатският премиер Даниъл Андрюс.

От 22 юни Виктория ще отвори ски пистите си при строги правила за хигиена и без общи съоръжения, след като бързи тестове показаха ниски нива на предаване на инфекцията там.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
324 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини