Премиерът на Папуа Нова Гвинея: Джо Байдън има пренебрежително отношение към нашата страна

  • 22 април 2024 17:47

  • 882
  • 3
Премиерът на Папуа Нова Гвинея: Джо Байдън има пренебрежително отношение към нашата страна
© Getty images (архив)

Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе обвини американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в презрително отношение към островната страна в южната част на Тихия океан заради подмятането му, че вуйчо на стопанина на Белия дом му е бил изяден от канибали по време на Втората световна война, предаде АП, цитирана от БТА.


Държавният глава на САЩ миналата седмица за чичо си, лейтенант Амброуз Финеган, който е бил летец от армейския въздушен корпус, като каза, че самолетът му е бил свален над Папуа Нова Гвинея, която е била арена на тежки боеве.  

"Вероятно той е бил изяден от канибали. Тогава в Папуа Нова Гвинея е имало много човекоядци“, каза Байдън.

В свое изявление вчера Марапе каза, че Байдън „изглежда намеква, че неговият вуйчо  му е изяден от канибали“.

"Забележките на президента Байдън може да са се изплъзнали неволно от устата му, но моята страна не заслужава да ѝ бъде лепен такъв етикет", каза Марапе в изявлението.

„Втората световна война не беше дело на моя народ, но той беше ненужно въвлечен в конфликт, който не беше негово дело“, добави премиерът.

Започват встъпителните речи по делото на Доналд Тръмп за купуване на мълчание
Американското посолство в Порт Морсби, столицата на Папуа Нова Гвинея, засега не е коментирало думите на Байдън и изявлението на Марапе.

Твърденията на Байдън, че самолетът на Финеган е бил свален, не се потвърждават от военните. Според доклад на Пентагона, вуйчото на днешния американски президент е бил пътник в транспортен самолет „Дъглас А-10 Хавок“, който се е разбил в океана, след като и двата му двигателя отказали на 14 май 1944 г.

Премиерът на Папуа Нова Гвинея освен това покани САЩ да открият и приберат телата на загиналите през войната американци в джунглите на страната му, както и останките от свалените техни самолети.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
882 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:12

3
❤️ Г­о­р­­­е­щ­­­и­ ­м­­о­м­­и­­ч­­­е­­т­­­а­ ­в­и­­­ ­­­о­­­ч­­а­­к­в­а­­т ­-­ X­1­­­8­­.­­F­­­U­N

2024.04.22 | 22:49

2
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

2024.04.22 | 19:01

1
Църния пък се и обижда. Да не би в Европа да ядат хора? Това го правят папуасите.

Добави коментар

Водещи новини