Австралийският премиер призова да не се търси вина за пожарите в Австралия

  • 06 януари 2020 06:32

  • 1793
  • 0
 Австралийският премиер призова да не се търси вина за пожарите в Австралия
© Getty Images

Австралийският премиер Скот Морисън призова да не се търси вина за пожарите в Австралия, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Дълго време се търси виновен. Сега обаче е време да се фокусираме върху справянето с кризата. Соченето с пръст не помага на никого, изтъкна Морисън.

Австралийският премиер нареди вчера да бъдат разположени 3000 резервисти от армията, военноморските и военновъздушните сили, които да се борят с пожарите из цялата страна. Той отпусна и 20 милиона австралийски долара (14 милиона долара) за наем на пожарни летателни апарати от чужбина.

Още една жертва и шестима изчезнали при пожарите в Австралия

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е предложил на премиера Морисън помощта на Париж за борба с горските пожари, предаде Ройтерс.

Пожарите засегнаха и остров Кенгуру, където хиляди коали и кенгуруто бяха убити от огнената стихия. Появиха се опасения, че част от уникалната фауна на острова ще бъде изцяло унищожена.

Родената в Австралия принцеса на Дания Мери направи лично обръщение към австралийския народ, за да изрази подкрепата и съболезнованията си във връзка с унищожителните пожари, предаде ДПА.

"Нашите най-искрени съболезнования за семействата, които загубиха свои любими хора, и най-дълбоко съчувствие на хората, които изгубиха домовете си и препитанието си", каза принцесата от свое име и от името на съпруга си принц Фредерик.

Последвайте канала на

Novini.bg
1793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини