Австралиец пълзя два дни със счупени крайници, преди да бъде спасен

  • 18 септември 2019 21:54

  • 3064
  • 2
Австралиец пълзя два дни със счупени крайници, преди да бъде спасен
© Нова телевизия

Австралиец пълзял два дни със счупени крак и ръка, преди да бъде намерен от спасители. Мъжът е оцелял след инцидент в отдалечен район, а огромните му усилия го превърнаха в истинска звезда. Лекари определиха постижението като „едно на милион", а спасителите твърдят, че отказът му да се предаде го е запазил жив.

„Знаех, че там където паднах, няма кой да ме намери. Реших да се върна обратно до мястото, където видях една пътека, по която местните бягат за здраве. Това ми отне два дни пълзене. С едната ръка дърпах счупения крак и така сантиметър по сантиметър- два дни", заяви Нийл Паркър, планинар от Австралия.

Той казва, че подготовката му била добра и това му е помогнало да си наложи да продължи. Той си е счупил крака и ръката, следа като паднал от 6 метра височина, от ръба на водопад. „Не можех да повярвам, че само три километра ми отнеха два дни. Мислех си, че никога няма да му видя края. Мислех си, че няма да успея", каза още Паркър, цитиран от Нова телевизия.

54-годишният мъж бил опитен планинар и преминал най-трудните маршрути в Австралия. Контузил се на сравнително лек преход, не много далеч от дома си. Паркър казва, че това е знак, че в дивата природа винаги трябва да сме внимателни.

„Най-големият ми страх, докато пълзях, беше, че няма повече да видя децата си. Те живеят в чужбина и се връщат след няколко дни. Не съм ги виждал отдавна и се ужасявах от мисълта, че може и да не ги видя повече", коментира още той.

Лекарите казват, че пациенти с контузии като тези на Нийл Паркър, обикновено искат помощ за да отидат до тоалетната и не могат да си представят как мъжа е пълзял километри из пущинака. В крайна сметка Паркър бил видян и граждани повикали помощ. Изтеглили го с хеликоптер и го закарали в болница.

Последвайте канала на

Novini.bg
3064 2

Коментари 2

Добави коментар
aus

2019.09.19 | 02:56

2

nai-dobrite sa ot south-afrika,ne krakata,ne dvete race ami i sas schupeni glavi se razkarvat mrasnite glichani mamha i da iba

2019.09.18 | 22:27

1

дали това е действителен случайили поредната измишльотина в говнярския ви сайт?

Добави коментар

Водещи новини