Папагали дъвчат кабелите на австралийска интернет компания (видео)

  • 03 ноември 2017 15:29

  • 2483
  • 0
Папагали дъвчат кабелите на австралийска интернет компания (видео)
© Gettyimages

Австралийска държавна компания, натоварена със задачата да изгради национална широколентова интернет мрежа, има неподозиран враг – папагали. Пернатите дъвчат кабелите й из страната, предаде Ройтерс.

За възстановяването на щетите, в това число за подмяната на "наджваканите" кабели, компания Ен Би Ен вече е похарчила 80 000 австралийски долара (61 500 щатски долара). От компанията обаче очакват разходите да набъбнат още, тъй като се установяват нови поражения за телекомуникационния инфраструктурен проект, който няма да бъде завършен до около 2012 г.

"Папагалите постоянно острят човките си и ще атакуват и разкъсват всичко, до което се докопат. За беда те явно са развили афинитет към нашите кабели. Нищо не може да спре тези птици, когато са "на рояци", оплакват се от компанията, предава БТА.

Малките жълтокачулати какаду изобилстват в Австралия и са известни с ненаситния си апетит за "всичко" – от плодове до дървени прозоречни рамки. Повечето пострадали кабели са в зърнопроизводителни райони в югоизточната част на Австралия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини