МС отпусна 1 млн. лева за пострадалите общини от наводненията в Бургаско

  • 30 октомври 2017 14:50

  • 1130
  • 0
МС отпусна 1 млн. лева за пострадалите общини от наводненията в Бургаско
© Булфото

Правителството отпусна 1 милион лева за аварийно-възстановителни дейности, които ще бъдат предприети след окончателния опис на щетите след наводненията в Бургаско. До края на седмицата ще завърши описването на щетите. Това съобщи министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

"Описът на щетите от наводненията започнал от първия ден имот по имот и на инфраструктурата. Общините вече са изплатили еднократна помощ на засегнатите домакинства", каза министърът.

По думите му само по републиканските пътища нанесените щети са на стойност от над 4 милиона лева.

Министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета обясни, че за укрепване на реката край село Равнец е организирано изпращането на железопътни траверси. Той посочи, че по железопътната инфраструктура в района на бедствието няма големи щети. Транспортното министерство съдействало, осигурявайки механизация и материали по отношение на други действия по възстановяването, стана ясно още от думите му.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини