Във Венецуела арестуваха активист, обвинен в опит за убийство на президента Николас Мадуро

  • 16 април 2024 14:26

  • 489
  • 1
Във Венецуела арестуваха активист, обвинен в опит за убийство на президента Николас Мадуро
© Getty images (архив)

На венецуелския активист Карлос Хулио Рохас вчера бяха повдигнати обвинения за подбудителство и логистично помогачество на предполагаем опит за убийство на венецуелския президент Николас Мадуро, това съобщи Главната прокуратура на латиноамериканската държава, цитирана от АФП, предаде БТА.

"Министерството на вътрешните работи съобщава за ареста на Карлос Хулио Рохас, обвинен "в това, че е бил подбудител и логистичен помагач на опита за убийство на държавния глава Николас Мадуро", се посочва в съобщението, публикувано от главния прокурор Тарек Сааб.

Прокуратурата свързва Рохас с предполагаемия опит за убийство, при който бяха арестувани двама членове на "Венте Венецуела" - политическата партия на лидерката на опозицията Мария Корина Мачадо, която не беше допусната да се кандидатира на президентските избори на 28 юли.

Арестуваха опозиционерка на венецуелския президент Николас Мадуро. Дни няма връзка с нея

На 25 март, когато Мачадо внесе кандидатурата си в Националния избирателен съвет, Мадуро съобщи за разкрит заговор срещу него, обявявайки ареста на двамата мъже.

Партия "Венте Венецуела" определи тези обвинения като "неоснователни".

През последните седмици бяха арестувани седем членове на предизборния екип на Мачадо, а за други седем, които се укриват в резиденцията на аржентинското посолство, са издадени заповеди за арест.

"Преследванията във Венецуела се засилват. Двама мъже в черно отвлякоха обществения активист и журналист Карлос Хулио Рохас в понеделник, 15 април, в Каракас, което беше осъдено роднините му. Освободете Карлос Хулио Рохас", алармира неправителствената правозащитна организация "Провеа" в "Екс".

"Към днешна дата във Венецуела има 269 политически затворници", това заяви неправителствената организация "Форо Пенал".

Последвайте канала на

Novini.bg
489 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.16 | 16:24

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини