Десетки загинали при тежки наводнения в Бразилия

  • 28 декември 2021 19:19

  • 2568
  • 0
Десетки загинали при тежки наводнения в Бразилия
© Getty (архив)

Наводнения, предизвикани от проливни дъждове, отнеха живота на още двама души в североизточния бразилски щат Баия, с което броят на загиналите в региона от началото на миналия месец достигна 20, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

Близо 63 000 човека са били принудени да напуснат дома си.

"Преживяваме най-тежката катастрофа в историята на Баия", заяви губернаторът Руи Коща, който ръководи от събота насам съвместна операция в засегнатите райони, провеждана с помощта на федералното правителство и други щати.

"Това е огромна трагедия. Не си спомням нещо с подобни мащаби в новата история на Баия. Броят на жилищата, улиците и градовете, оказали се изцяло под вода, е наистина ужасяващ", подчерта губернаторът, след като направи оглед на засегнатите райони.

В края на ноември южната част на Баия беше засегната от проливни дъждове. Валежите се усилиха отново от четвъртък насам, предизвиквайки скъсването на язовирни стени и наводнения през последните дни.

Двата последни смъртни случая са регистрирани в град Итабуна. Мъж на 21 години е бил отнесен от течението, а 33-годишна жена е станала жертва на свлачище.

Най-малко четирима са загиналите при наводнения в Канада

Броят на хората, принудени да напуснат дома си, е нараснал близо два пъти от неделя насам, достигайки 62 976. Общо 116 населени места са засегнати от наводненията, като в най-малко 100 е извънредно положение.358 човека са ранени, а общо 471 009 са били засегнати от наводнения

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини