Извънредно положение беше обявено заради наводненията в Британска Колумбия

  • 18 ноември 2021 07:17

  • 500
  • 0
Извънредно положение беше обявено заради наводненията в Британска Колумбия
© Getty images

Извънредно положение беше обявено в Британска Колумбия, след като силна буря наводни пътища и отряза железопътния достъп до западната канадска провинция, предаде БНР. Една жена е загинала при свлачище заради поройните дъждове, а двама души се водят изчезнали. Премиерът на провинцията Джон Хорган обяви, че се очаква броят на починалите да се увеличи през идните дни. 

Канандският премиер Джъстин Трюдо определи ситуацията като ужасяващо лоша. "Мога да потвърдя, че има хиляди членове на канадските въоръжени сили, които пътуват за Британска Колумбия, за да помогнат както с доставки, така и с евакуации или каквото е необходимо. Хиляди други също са в готовност. Продължаваме да си сътрудничим тясно с провинцията, с местните лидери, за да гарантираме, че правим всичко възможно, за да подкрепим жителите на Британска Колумбия в този изключително труден момент", подчерта Трюдо във Вашингтон, цитиран от канадската телевизия за обществени въпроси.

Трюдо внесе промени в правителството си

Наводнени са фермите в региона и хиляди животни са загинали заради водната стихия, причинена от т.нар. атмосферна река, обяснява Би Би Си. Това е голямо количество влага във въздуха, придвиждащо се от тропиците към полюсите. В случая то доведе до това в провинцията да падне количество дъжд, равняващо се на валежите там за месец.

Теодора Александрова
500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини