Хеликоптерът на президента на Колумбия е бил обстрелван

  • 26 юни 2021 07:36

  • 945
  • 1
Хеликоптерът на президента на Колумбия е бил обстрелван
© Getty Images/Guliver (архив)

Хеликоптер, в който е пътувал президентът на Колумбия Иван Дуке, е бил улучен от многобройни куршуми при нападение в петък, съобщи самият Дуке във видеообръщение, предаде Ройтерс.

Нападението се е случило, докато президентският хеликоптер е летял над региона Кататумбо към град Кукута, административния център на колумбийската провинция Норте де Сантандер, каза Дуке.

Защо хората в Колумбия протестират?

"Това, което е ясно, е, че това е страхливо нападение, от което по президентския летателен апарат могат да бъдат видени дупки от куршуми", заяви президентът.

Освен Дуке, в хеликоптера са пътували министърът на отбраната Диего Молано, вътрешният министър Даниел Паласиос и губернаторът на Норте де Сантандер Силвано Серано.
Говорител на президентството каза, че никой не е пострадал при инцидента.

Регионът Кататумбо е известен с отглеждането на кока. Освен това там действат бунтовниците от лявата Армия за национално освобождение - бивши партизани от марксистките Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), които отхвърлят мирното споразумение от 2016 г., както и криминални групи, свързани с трафика на наркотици.

Молано каза, че зад нападението може да стои Армията за национално освобождение, но бунтовническата групировка отрече да има участие в инцидента.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
945 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Идиот Новини.бг

2021.06.26 | 08:28

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите "простаци".

Добави коментар

Водещи новини