Почина бялото женско тигърче Ниеве

14 януари 2021 14:58

 Почина бялото женско тигърче Ниеве
© Pixabay
702 0

Малкото бяло женско тигърче Ниеве, което се роди на 29 декември в националния зоопарк на Никарагуа, е починало вследствие на грип и дихателни проблеми, съобщиха БТА и Франс прес.

За малкото бяха положени големи грижи, след като то беше отхвърлено от майка си. Ниеве трябваше да бъде хранена с биберон

"Скъпи приятели, с голяма скръб на сърцето трябва да ви съобщя, че днес почина бялото тигърче, кръстено Ниеве /Сняг/, обяви във видео по социалните мрежи, видимо развълнуван, ветеринарят Едуардо Сакаса, директор на националния зоопарк.

Рядък суматрански тигър умря в капан

"Ниеве се роди с лека настинка, с която се опитахме да се преборим с антибиотици. Здравословното й състояние леко се подобри, но след това тя отпадна и започна да бере душа", обясни д-р Сакаса.

Смъртта на Ниеве бе голяма загуба и за Марина, съпругата на ветеринаря, която хранеше бебето с биберон на всеки три часа.

Родителите на малката бяла тигрица са с обичайния жълто-черен цвят на козината. Ниеве явно е носила гените на белия си дядо.

Изключително редкият бял тигър дължи появата си на естествена генетична мутация на бенгалския тигър и не е виждан в дивата природа в Индия от 50-те години на миналия век.

Рядко срещан тигър бе намерен отровен на остров Суматра

Tигрите като цяло представляват вид, класифициран като "застрашен" от Световния съюз за опазване на природата. Според организацията броят им в наши дни е около 3 800 в сравнение със 100 000 преди век. Белите тигри в света са около 300. Редките животни обитават зоологически градини, основно в САЩ, Германия, Франция и Мексико.

 

Novini.bg
702 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар