Рядко срещан тигър бе намерен отровен на остров Суматра

  • 23 юни 2020 10:55

  • 687
  • 0
Рядко срещан тигър бе намерен отровен на остров Суматра
© Pixabay

Рядък суматрански тигър е починал, след като изял овца, покрита с отрова за плъхове в провинция Северна Суматра, Индонезия, съобщи ДПА.

Местни хора открили обезглавения труп на тигъра миналата седмица, съобщи Боби Нопандри от Национален парк Батанг Гадис, като се позова на информация на полицията. Той уточни, че управата на парка изпраща специалисти да разследват.

Засега не е ясно дали животното е било убито преднамерено, с клопка и отрова. Поне петима души загинаха при нападения на тигри на остров Суматра от края на миналата година досега.

Тигри и лъвове се оказаха заразени с COVID-19 в нюйоркски зоопарк

Междувременно полицията в провинция Ачех съобщи, че е арестувала четирима души за убийство на тигър в клопка. Те били задържани, докато опитвали да продадат одраната кожа на животното, черепа и зъбите му за сто милиона рупии (около седем хиляди долара).

Суматранският тигър е единственият останал подвид тигри в Индонезия, след като тигрите на островите Ява и Бали изчезнаха преди години.

Едва 400 суматрански тигри живеят на свобода и популацията им намалява заради бракониерство и загубата на естественото им местообитание заради бързото унищожаване на палмовите плантации, отбелязва БНР.

Novini.bg
687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини