Рядък суматрански тигър се роди в зоопарк в Полша

  • 25 юли 2020 07:50

  • 2186
  • 0
Рядък суматрански тигър се роди в зоопарк в Полша
© Pixabay

Бебе от критично застрашения вид Суматрански тигър се е родило в зоопарк в Полша, съобщават Франс прес и БТА. Женското тигърче се е появило на бял свят във Вроцлавския зоопарк на 20 май по време на карантината заради коронавирусната пандемия, но новината за раждането му едва сега се съобщава публично.

Нури, 7-годишната майка на тигърчето, и 11-годишният му баща Тенга са част от глобална програма за развъждане, чиято цел е опазването на вида от изчезване.

От управата на зоопарка отбелязват, че са били „леко изнервени", тъй като това е първото бебе на Нури, но тя се е оказала превъзходна майка. Те отправят призив към потребителите на интернет на страницата на зоопарка във Facebook да помогнат в търсенето на име за тигровото отроче. То трябва да бъде азиатско, за да напомня за произхода на вида.

Рядко срещан тигър бе намерен отровен на остров Суматра

Персоналът на зоологическата градина и по-специално гледачите на тигрите ще решат кое е най-подходящото име за новото попълнение.

Тигрите, характерни за индонезийския остров Суматра, са класифицирани като критично застрашен вид от Международния съюз за опазване на природата. Смята се, че в естествена среда са останали по-малко от 400 екземпляра, като основната заплаха за оцеляването им е бракониерството. Суматранските тигри, които живеят в плен, са около 300.

Novini.bg
2186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини