Аржентинските депутати си замразиха заплатите заради кризата

  • 28 декември 2019 07:14

  • 522
  • 0
Аржентинските депутати си замразиха заплатите заради кризата
© Pixabay

Депутатите на Аржентина подписаха вчера решение за замразяване на заплатите на законодателите. Решението е заради икономическата криза в страната.Това съобщи председателят на Камарата на депутатите (долната камара) Серхио Маса, цитиран от ТАСС.

"Извънредното положение (в икономическата сфера) изисква действия от всички сектори. Затова решихме да замразим за 180 дни заплатите и командировъчните на законодателите и служителите на Камарата на депутатите и Сената", написа той в профила си в Туитър.

Към съобщението си Маса прикачи и снимка на подписаното решение.

Новият президент на Аржентина увеличава износните мита за селскостопански продукти

Аржентина от няколко години не може да възстанови темповете на растеж на икономиката си и се нарежда сред страните с най-високата инфлация. На 10 декември като президент встъпи в длъжност левоцентристът Алберто Фернандес.

Миналата неделя парламентът прие законопроект за извънредно положение в икономическата сфера, който предвижда да бъдат въведени редица мерки, сред които да бъдат замразени таксите за комуналните услуги, да бъде въведен 30-процентен данък върху покупката на чужда валута за частни лица, както и да бъдат повишени митата върху износа

Последвайте канала на

БТА
522 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини