Хасан Рохани и Николас Мадуро обсъдиха сътрудничеството между Иран и Венецуела

  • 25 октомври 2019 13:36

  • 311
  • 0
Хасан Рохани и Николас Мадуро обсъдиха сътрудничеството между Иран и Венецуела
© Pixabay

Президентът на Иран Хасан РоханиХасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август и венецуелският му колега Николас Мадуро обсъдиха днес двустранното сътрудничество в кулоарите на 18-ата среща на върха на Движението на необвързаните в Баку, предаде ТАСС.

"Иран и Венецуела ще продължат и занапред да се подкрепят взаимно на всички международни площадки", заяви Рохани, цитиран от неговата пресслужба. По думите му наред с разрастването на сътрудничеството във финансовия и банковия сектор Техеран е готов да сподели опита си във високите технологии, киберсигурността и селското стопанство.

Рохани покани венецуелския лидер да направи официално посещение в Иран.

"Съвместната икономическа комисия между двете държави подготви план за развитие на сътрудничеството и трябва възможно най-бързо да вземем мерки за осъществяването му", отбеляза Мадуро.

Иран и Венецуела развиват активно сътрудничество на международната арена. Каракас подкрепя например правото на Техеран да развива собствена ядрена програма за мирни цели. Освен това двете страни активно се обявяват против санкционната политика на САЩ и обвиняват Вашингтон, че се меси във вътрешните работи на други държави, припомня ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини