Бразилия и ОАЕ подписаха споразумение за задълбочаване на търговските връзки

Бразилия и Обединените Арабски емирства (ОАЕ) са се договорили да разширят търговските си връзки и да увеличат инвестиционното си партньорство в сектори като селско стопанство, инфраструктура, енергетика и отбрана. Това се посочва в съвместно изявление, разпространено днес и цитирано от БТА.

Бразилският президент Жаир Болсонаро е в ОАЕ като част от десетдневната си обиколка из Азия и Близкия изток, чиято цел е привличане на инвестиции към южноамериканската страна. Той подписа споразумение с престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед ал Нахаян.

Двамата лидери подчертаха отличното икономическо сътрудничество между Бразилия и Обединените арабски емирства и изразиха решимостта си да го засилят още повече, се посочва в изявлението. Сключени са също така споразумения в сферите на изкуствения интелект, околната среда, отбраната, търговията и митниците. По данни на Дубайската търговско-промишлена камара двустранната търговия между ОАЕ и Бразилия миналата година се е равнявала на 2,7 млрд. долара. Очаква се тази година показателят да е по-висок.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет