Над 300 пострадали и над 600 арестувани в хода на протестите в Чили

  • 20 октомври 2019 19:10

  • 524
  • 0
Над 300 пострадали и над 600 арестувани в хода на протестите в Чили
© Getty Images

Над 300 души са пострадали в прерасналите в сблъсъци със силите на реда протести в Чили срещу повишението на цените на билетите за метрото, предаде ТАСС, като се позова на представител на местните власти.

Задържани са над 600 души, като от тях 308 са били задържани в столицата Сантяго, а 352 души са били задържани в столицата Валпараисо.

Президентът на Чили Себастиан Пинера въведе извънредно положение в още три града на страната и прилежащите им общини - Ла Серена, Кокимбо и Ранкагауа заради протестите.

Извънредното положение ще е в сила за 15 дни и при необходимост ще бъде удължено.

Извънредно положение заради протестите беше обявено вече в столицата на Чили Сантяго, в провинция Консепсион и в областта на Валпараисо. В Сантяго от снощи е въведен и полицейски час, който продължи от 22 ч. до 07 ч. местно време.

Цените на билетите за метро бяха увеличени средно с 30 песо до максимално 850 песо (1,2 долара). Това породи протести, прераснали в насилие между демонстранти и силите на реда. Заради усложнената ситуация президентът Пинера отмени повишението на цените на пътуванията в обществения транспорт.
 

Последвайте канала на

БТА
524 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини