Четирима членове на ИД са заловени в Никарагуа

  • 26 юни 2019 07:15

  • 338
  • 0
Четирима членове на ИД са заловени в Никарагуа
© gettyimages (архив)

Четирима души, заподозрени за връзки с екстремистката групировка "Ислямска държава", са били заловени вчера от никарагуанските въоръжени сили, след като са навлезли нелегално в страната от Коста Рика, съобщи полицията в Никарагуа, цитирана от Ройтерс.

Самоличностите на трима от задържаните съвпадат с тези в съобщение за издирване в резултат на разследване на американското министерство на вътрешната сигурност. В него се посочва, че тримата предполагаеми терористи са пристигнали неотдавна в Централна Америка. В изявлението от никарагуанската полиция се казва, че двама от мъжете са египетски граждани, а другите двама са иракчани. Четиримата подлежат на обратно депортиране в Коста Рика, посочва полицията. Египтяните са Мохамед Ибрахим (на 33 г.) и Махмуд Сами Ейса (26), а иракчаните са Ахмед Ганим Мохамед Ал Джубури (41) и Мустафа Али Мохамед Яуб (29).

Първите трима фигурират в американското съобщение за издирване, публикувано в мексиканските медии вчера. Президентът на Мексико Лопес Обрадор каза в отговор на въпрос, че неговото правителство знае за издирването на заподозрените и се занимава с въпроса. От министерството на вътрешната сигурност на САЩ до момента няма коментар, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Четиримата са влезли в Никарагуа през нерегламентиран ГКПП, известен като Ла Гуасимада на югозападната граница с Коста Рика около 10 ч местно време вчера сутринта от армията, която ги предала на националната полиция за разследване. Никарагуанското правителство съобщи, че заловените са били предадени на миграционните власти на Коста Рика още снощи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини