100 мексикански ченгета бяха закопчани при спецакция

  • 21 юни 2019 12:59

  • 3317
  • 0
© Getty (архив)

Властите в южния мексикански щат Чапас са арестували всички служители от полицейския участък в селището Уитла, предаде ТАСС.

При специализирана операция на служителите на реда от щата, подпомагани от военни на федералната армия, преди няколко дни са арестували 100-те пазители на закона. На задържаните са били повдигнати обвинения в убийства, мъчения, търговия с наркотици, рекет, превишаване на пълномощията и други престъпления.

Ченгетата са превърнали в единствените управници на града. До разкриването на тази държава в държавата се е стигнало след като единият от полицаите е застрелял колега по време на спор за разпределение на пари, получени от продажба на дрога. След ареста на 100-те ченгета опазването на реда в Уитла е било поето от щатски полицаи.

Мексико е отбелязало черен рекорд в началото на тази година. За първите три месеца на 2018 г. в цялата територия на латиноамериканската страна са били убити 33 333-ма души (с 9 процента повече за същия от период на 2018 г.). Заради това президентът на латиноамериканската държава Андрес Мануел Лопес Обрадор наскоро е заявил, че властите изпитват трудности в борбата срещу престъпността.

 

Валери Зайцев
3317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини