Двама полицаи от Дупница са отстранени от длъжност за нанесен побой на задържан

  • 21 март 2019 17:28

  • 6125
  • 1
Двама полицаи от Дупница са отстранени от длъжност за нанесен побой на задържан
©

Съдът е уважил направеното от прокурор в Районна прокуратура - Дупница, искане за вземане на мярка за процесуална принуда за отстраняване от длъжност на С.П. и В.С. Двамата обвиняеми са били служители - полицаи в Участък - Бобошево към Районно управление на на МВР - Дупница при ОДМВР – Кюстендил, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

П. и С. са били привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по 131, ал. 1 т. 2, пр. 3-то в сл. на чл. 130, ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

През м. август на 2018 г., в Районно управление на на МВР - Дупница, в съучастие, в качеството им на полицейски орган, при изпълнение на службата си нанесли побой на задържания в полицейското управление С. Б. На пострадалия били причинени множество леки телесни повреди, изразяващи се в охлузвания и кръвонасядания. Обвиняемият П. е привлечен и за това, че освен тези травми, чрез нанасяне на ритник в главата на Б., му причинил и средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долна челюст.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил.

Мая Йорданова
6125 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Днес полицията бие ли?

2019.03.21 | 19:53

1

Не, ама вчера ме смачкаха от бй...

Добави коментар

Водещи новини