Рок музикант се самоуби, след като малолетна го обвини в сексуално насилие

  • 02 април 2019 10:13

  • 2468
  • 0
Рок музикант се самоуби, след като малолетна го обвини в сексуално насилие
© Фейсбук/ Armando Vega-gil

Армандо Вега Хил - основател и басист на мексиканската рок група "Ботеита де Херес", е сложил край на живота си, след като е публикувал в Туитър прощално писмо, в което посочва, че срещу него е отправено лъжливо обвинение в сексуално посегателство над малолетна, съобщават световните агенции.

От прокуратурата съобщават, че 64-годишният музикант е намерен мъртъв в дома си в мексиканската столица.

В прощалното си писмо Армандо Вега Хил казва, че срещу него е отправено анонимно и лъжливо обвинение в сексуално посегателство над 13-годишно момиче. Твърдението е разпространено в Туитър под хаштага #MeTooMusucosMexicanos, под който се съобщават свидетелства за сексуален тормоз в мексиканските музикални среди.

"Категорично заявявам, че това обвинение е лъжливо. Искам да изясня, че смъртта ми не е признание на вина, а напротив, радикално изявление за моята невинност. Просто искам да изчистя пътя, по който ще поеме в бъдеще моят син", гласи прощалното послание на рок музиканта.

Представителката на групата "Ботеита де Херес" Паола Ернандес е споделила в интервю, че е разговаряла с Армандо Вега Хило около два часа преди смъртта му, предава БТА.

"Той беше много разстроен, не знаеше как да изчисти името си. Каза, че не е виновен...притесняваше се как всичко това ще се отрази на сина му", казва Ернандес.

Смъртта на Хил стана повод за разгорещен дебат в социалните медии. Някои потребители смятат, че ако е бил невинен, рокаджията е трябвало да изчисти името си чрез мексиканската правосъдна система. Други изказват мнението, че общественият съд вече е признал вината му и репутацията му е опетнена завинаги.

Армандо Вега Хил завършва писмото си с думите: "Не обвинявайте никого за смъртта ми. Решението да сложа край на живота си е съзнателно, доброволно, свободно и лично. До скоро".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини