Събраха се парите за болната от рак българка в Бразилия, Теодора се прибира у дома

  • 30 април 2018 16:23

  • 25168
  • 8
Събраха се парите за болната от рак българка в Бразилия, Теодора се прибира у дома
© Facebook

Онкоболната Теодора Маджарова, която бе заминала за процедури при световноизвестен медиум в Бразилия, но състоянието й внезапно се влоши и никоя авиокомпания не искаше да се ангажира с транспортирането у дома, се завръща в България.

В помощ на 32-годишната жена беше открита и дарителска сметка, по която вече са събрани малко над 30 хиляди евро. Парите са достатъчни за транспортирането на Теодора у нас. Полетът ще бъде осигурен от турската болница Анадолу, като се очаква Теодора и семейството да се приберат в края на седмицата.

"В последните няколко часа получихме нова оферта за транспортиране до Истанбул чрез посредничеството на медикъл асистант компания, която работи в сътрудничество с турските авиолинии. На 4 май бихме могли да се качим на самолета за Истанбул, ако всичко е наред и ако е рекъл Господ", съобщи пред Bulgaria ON AIR съпругът на Теодора - Александър Русанов.

Новата оферта за транспортирането на Теодора е за около 30 хил. евро - почти наполовина по-малко от първоначално обявеното предложение от френска компания. Той добави, че има доста технически детайли за доуточняване и е в постоянна връзка с представители на компанията. На борда на самолета трябва да има медицинско оборудване и медицински екип.

"Външно министерство и лично министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се зае да ни помогне за транспортирането от Истанбул до София. Искам да изкажа огромна благодарност към всички в България и от целия свят, които за два дни събраха повече от половината първоначално обявена сума. Благодаря на всички, които помагат да се приберем вкъщи", каза още Александър.

Необходимата сума вече е събрана, а близките временно преустановяват набирането на средства.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25168 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.05.08 | 14:39

8
БРАВО НА КОМШИИТЕ- НА ПОЛОВИН ЦЕНА ОТ ОФЕРТАТА НА ФРЕНСКАТА КОМПАНИЯ ЩЕ ДОКАРАТ БЪЛГАРКАТА,НАШЕ ВЪНШНО И ЗАХАРИЕВА СЕ ГОРДЕЯТ ,ЧЕ ОТ ИСТАНБУЛ ДО СОФИЯ СА ЗАЕЛИ С С ТРАНСПОРТИРАНЕТО............ А НИЕ ЗНАЕМ САМО ДА ПСУВАМЕ И ХУЛИМ ТУРЦИТЕ И ТУРЦИЯ
ni

2018.05.02 | 11:30

7
Lineika idva ot Turcia i pribira rakovo bolna koiato e vrishtat vsichi bolnici V Sofia.Sega Turcia pribira rakovo bolna ot Brazilia.Kato doide niakoi praznik sme golama rabota patrioti a sega da vidia otvorkovci.
Саш

2018.05.02 | 10:12

5
Така го написа все едно са отишли от добро сърце и безплатно. Ходи си в Турция като ти е толкова на сърце
Бг До Саш

2018.05.02 | 10:13

6
Напълно си прав Саш..,с тия пари можеше.....
Саш

2018.05.01 | 11:51

4
Имаше. Ама че са постъпили като тъпаци и това е истина. Достатъчно шарлатани има в Бг да ходиш да ги търсиш и в Бразилия. Вместо да се помогне с адекватно лечение за някого ние помагаме на някой да дойде да си умре в България.

2018.05.01 | 09:59

3
Prosto si priznaite, poveceto ot balgarite se vlijajat i vjarvat na razni gledacki i shamani i misljat che shte polucat njakakva pomosh, a vsashnost davat si parite na izmamnici. Taka e i s hranitelnite dobavki koito reklamirat neprekasnato, koito nishto ne lekuvat, a v najloshija slucaj daze mogat da navredat.

2018.04.30 | 20:09

2
пак лъжи как са прибра като ни телефон за смс.... ни банков код имаше? дай видео!

2018.04.30 | 20:08

1
не вярвам на нито 1 дума на новини без видео

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини