Екатерина Захариева с коментар за болната Теодора, бедстваща в Бразилия

  • 30 април 2018 09:39

  • 3741
  • 4
Екатерина Захариева с коментар за болната Теодора, бедстваща в Бразилия
© БНТ (архив)

Случаят с Теодора е тежък човешки казус. От 10-15 дни се опитваме да помогнем, а първата крачка беше да я преместим в държавна болница, така че да намалим поне разходите на семейството. Нашите консули са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да може тя да се прибере, но самите лекари се притесняват дали тя ще издържи полета. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в сутрешния блок на БНТ за българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко състояние в Бразилия.

"Има оферта от една от авиокомпаниите в София, но има и откази изобщо да поемат този казус. Жената трябва да лети с медицински екип, техника и кислород. Очевидно жената се е влошила след сеанси - методи на лечение. Чисто човешко разбирам защо семейството й се е свързало с алтернативни методи на лечениe", допълни тя. 

"Радвам се, когато се оценява подкрепата, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с голямо желание за съдействие. Опитваме се да помагаме с каквото можем, доста често успешно", каза още Захариева.

"Това, което се случва исторически е доста обнадеждаващо. Надяваме се ангажиментите, които пое севернокорейският лидер Ким Чен-ун по време на срещата му с южнокорейския президент, да бъдат изпълнени. Дотогава смятам, че санкциите трябва да се запазят", коментира външният министър.

"Предстои среща на върха, a по отношение на Грузия - изключително добре изпълняват препоръките и като съюзник в НАТО. Нямаше пълно съгласие по отношение на Босна и Херцеговина, но не знам дали в София ще се водят преговори. Може би предстои среща между Ципрас и Заев. Истината е, че всички очакваме това, но мисля, че колкото повече ги оставим на спокойствие да водят преговорите за името на Македония, толкова по-бързо ще се решат нещата", каза още Захариева

"Диалог, но по никакъв начин не може да се счита, че се връщаме към диалога от периода преди Крим. Добре е, че има постоянен контакт между НАТО-вския генерал и руската армия. Диалогът на военно ниво трябва да го има", коментира министърът по повод отношенията с Русия.

"Ако искаме да имаме проспериращ, сигурен, стабилен и силен Европейски съюз, трябва да имаме Западни Балкани, които са демократични и сигурни", обясни министърката на външните работи", завърши Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3741 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ужас

2018.05.03 | 20:23

3
Тази е феноменално зле. Не знам как се е оказала на тази позиция.

2018.05.03 | 20:24

4
Еми точно бивайки феноменално зле,така се е оказала на тази позиция! На тиквун бей такива кадънки му трябват!

2018.05.03 | 20:23

2
КОМЕНТИРА,ЗАЩОТО НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ.КАТЕТО ДУДУКА

2018.05.03 | 20:23

1
Освен, че е тъпа, доста повече е вредна за България.

Добави коментар

Водещи новини