Президентът на Филипините посрещнал с необичайно топли думи държавния секретар на САЩ

  • 07 август 2017 20:30

  • 1644
  • 3
Президентът на Филипините посрещнал с необичайно топли думи държавния секретар на САЩ
© Gettyimages

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нарече днес себе си "покорен приятел" на САЩ, приемайки в Манила американския държавен секретар Рекс Тилърсън, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че така той се е отклонил от традиционната си враждебност към Вашингтон и от белязаните с груби тиради нападки срещу САЩ.

Дутерте очевидно бил доволен да приеме в президентския си дворец Тилърсън, който е в Манила за министерската среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Доминираща тема на форума са темите за Северна Корея и споровете за Южнокитайско море между намиращите се около него държави.

"Зная, че вие идвате тук притеснен, защото си имате и домашни проблеми... Ние сме приятели. Ние сме съюзници", казал Дутерте на госта си, и добавил: "Аз съм ваш покорен приятел в Югоизточна Азия".

Дутерте е бил особено гневен на бившия президент Барак Обама, чиято администрация остро го критикуваше заради неговата кървава война срещу наркотиците, в която вече са загинали хиляди филипинци. Топлите думи на Дутерте към Тилърсън показват, че при президента Доналд Тръмп отношенията между двете страни може би вървят към затопляне, подчертава БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1644 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.12 | 10:15

2
хората предпочитат да са кучето на тръмпчо вместо братушки на братушките ти
тъпак

2017.08.12 | 10:15

3
пълна липса на мисловна дейност.

2017.08.12 | 10:15

1
КАК МОЖЕ ЧОВЕК ДА НЕ СЕ ПОРАДВА НА РЕКС ,ДА НЕ МУ ПОХВЪРЛИ ПРЪЧКА ИЛИ ДА НЕ ГО ПОГАЛИ ПО КОЗИНАТА И ДА МУ ПОДАДЕ ОТ РЪКА НЯКОЕ КОКАЛЧЕ ..ТА ТОВА Е КУЧЕТО НА ТЪПЧО....

Добави коментар

Водещи новини